Vrede....hoop doet leven

Leven en beleven

 

Het kalenderjaar 2019 liep ten einde, ik probeer nog wat herinneringen uit mijn hersen te persen. Het was een jaar met vele hoogte- en dieptenpunten. Neem bijvoorbeeld het weer, met een temperatuur van 40graden. Dit is voor ons ouderen haast niet te doen.

Na de nieuwsberichten van de die dag, was mijn stemming dusdanig verpest dat ik uitriep: ‘wat een rotzooi hebben wij ervan gemaakt met al dat plastic, onkruidbestrijdingsmiddelen, kolen- en gascentrales en oliebooreilanden, met alle gevolgen voor milieu, klimaat, de oceanen en natuur’. ‘Wat ben je somber’, zei mijn partner, ‘wees toch eens blij met wat we hebben. Denk aan het gezegde maak je geen zorgen voor de dag van morgen’.

‘Daar klopt ook geen moer van’, zei ik met stemverheffing. ‘Want zorgen zijn er genoeg. Grote groepen mensen van onze bevolking zijn boos over het beleid en gezag van onze regering met zijn politieke elite, die alles maar uitstellen en geen maatregelen nemen. Boze boeren, woningnood, bouwvakkers, onderwijzers, verpleegkundigen, politie, brandweer, kortom het is een zooitje……. Dan hebben we ook nog de georganiseerde misdaad. De drugsdealers, de pinautomaten-criminelen, vluchtelingen, asielzoekers, narigheid genoeg! Henk Krol van de ouderenpartij zegt: we gaan alles voor iedereen oplossen, met collega’s politici’….

Al met al zijn we weer een jaar verder. Vol verwachting klopt ons hart voor goede gezondheid, vrede op aarde, zonder klimaat- en stikstofproblemen en verdere narigheid.

Dus liefde voor elkaar, hopen en afwachten maar.

 

Ik kom tot een algemeen besluit:

Hoop doet leven