Vaderdag 2022

Vaderdag  ! Een feestelijke dag!

 

Na alle gebeurtenissen in begin 2022 vanwege mijn gebroken heup en andere fysieke moeilijkheden, kwam er toch nog een hoogtepunt namelijk Vaderdag.

 

Omdat mijn jongste dochter May met een coronabesmetting thuiszat en zij degene is die al de anderen ophaalt en weer thuisbrengt, werd deze Vaderdag een week later gevierd.

 

Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen

 

Op de bewuste dag zaten er vier soorten vaders te wachten: vader, schoonvader,grootvader en overgrootvader.

 

Eindelijk kwam het afgesproken bezoek en ze brachten vele cadeaus mee waaronder een sportieve broek en een doos met verschillende douchegels. Ondertussen zat Ria in een grote tas te rommelen en daar kwam ook nog een prachtig bloemende Lavendelplant tevoorschijn. Nel zorgde voor koffie en limonade.

Er werd een heerlijke taart aangesneden, die zij ook meegebracht hadden, net als de zak met verse broodjes en divers beleg waaronder een por met twee kleuren chocoladepasta, dit alles werd ook op tafel gezet en het zag er met de vrolijke servetten allemaal feestelijk uit. Kortom het was verwennen die ochtend.

 

Iemand stelde voor om van die broodjes ook maar meteen gebruik te maken. Dan kunnen we straks lekker naar buiten om met Storm de hond te spelen, het is tenslotte heerlijk zonnig weer.

Xavier- mijn achterkleinzoon van 11 jaar- was ondertussen ijverig bezig om zijn cadetje te smeren.

Aandachtig volgde ik zijn bewegingen, eerst smeerde hij er boter op en toen een dikke laag Duo Penotti chocoladepasta. Vol belangstelling zat ik ernaar te kijken en vroeg: ‘Wil je voor mij ook zo’n broodje maken Xavier?’. ‘Tuurlijk, opa’.

Dit broodje pasta bleek later het hoogtepunt van de dag te zijn geweest. Heerlijk! Nog bedankt jongen, je opa heeft er een nieuwe favoriet bij.

Afbeelding invoegen

 

De boel werd opgeruimd, wij stonden allemaal op om nog even van het mooie weer te genieten, ook voor Storm die nodig naar buiten moest.

 

Xavier ging met hem spelen, gooide steeds de tennisbal zo ver mogelijk weg die de hond dan hijgend rennende kwam terugbrengen.

Opeens ging het mis, de bal kwam in een ondiepe sloot terecht en meteen sprong Storm er achteraan……Grote schrik. Lonneke gaf een gil. Maar de hond kon gelukkig zelf uit de sloot komen. Hij werd afgedroogd door Ria die zei: ‘ik ga hem thuis wassen met hondenshampoo.

Het was gelukkig zonnig weer en zo zaten we nog een aardig tijdje buiten waardoor de hond ook lekker kon opdrogen.

 

Afbeelding invoegen

 

Diezelfde avond kregen wij te zien en te horen hoe Ria verwoed bezig was geweest Storm te ontdoen van alle viezigheid. De bruine smurrie in de sloot bleek motorolie te zijn!

De volgende dag zijn ze meteen naar de dierenarts gegaan omdat de hond al een paar dagen last van z’n oor had. Er bleek een angel van een insect te zijn blijven haken wat een ontsteking veroorzaakt had.

 

’ s Nachts lag ik nog na te denken wat er de afgelopen dag was voorgevallen in het kasteeltje van Neeltje, met als hoogtepunt het broodje van Xavier voor zijn overgrootje.