Een nieuwe ervaring....

EEN NIEUWE ERVARING

 

?xml:namespace>

Kabouter Baardje stond zich te wassen in de badkamer en kreeg opeens een hevige

pijn in zijn rechterbeen. Joost hielp Baardje om in bed te komen en waarschuwde de dokter. Binnen een half uur kwam de arts en na een paar keer drukken, betasten en kijken constateerde hij een ontsteking door bacteriën veroorzaakt. ‘Ja dat doet intens pijn, dat gaan we bestrijden met een kuur van antibiotica en pijnstillers, als het met een week niet over is moet u mij direct bellen.’ ; Verder waarschuw ik u erop dat er veel bijwerkingen kunnen optreden,’ De dokter nam afscheid en zei tegen Joost: ‘ U zorgt goed voor mijnheer

hè.’ Nou dat deed Joost, hij hielp met douchen, aankleden, ondersteunen, in bed leggen, eten, drinken en pillen slikken. Alle hulde voor Baardjes butler. Na een paar dagen leek het iets beter te gaan met de kabouter koning.

 

?xml:namespace>

 

?xml:namespace>

Het was zondag ongeveer twaalf uur toen de huisbel klingelde. Joost opende de deur en zag tot zijn verbazing twee jonge mensen met een reiswieg waarin een alleraardigst kereltje zat. Joost hoofd veranderde in een vraagteken. ‘Wij zijn de kleinkinderen van opa Baardje en dit mannetje is Xavier zijn achterkleinzoon.’

‘Kom binnen dit is een  grote verrassing!’

‘Ik moet jullie wel verzoeken om niet te lang te blijven want hij is erg moe en heeft veel pijn.’ Ze gingen naar boven en mochten op kantoor plaatsnemen. Joost hielp Baardje uit bed, pakte zijn rollator.

en zei: ‘ kalm aan en veel plezier.’ Baardje schuifelde naar binnen en riep: ‘O, wat leuk, Mariska, Marcel en Xavier, nou mooier kan niet.’ ‘ Wat een mooi kindje en wat een wijs koppie.’ Mariska haalde hem uit zijn mandje en zette hem op de vloer.

Als een soort vis kroop hij  met een vaart over de vloer en trok zich op aan de tafel.

‘Wat is hij vlug en wat kan hij al veel.’

‘Ja, over een paar weken wordt hij 1 jaar

en dan kunt u niet komen, daarom zijn wij nu hier.’ Het werd een gezellig uurtje, iets om nooit te vergeten.

                EEN ECHTE FEESTDAG