Het liep tegen het nieuwe jaar

HET LIEP TEGEN HET NIEUWE JAAR.

 

Het liep tegen het einde van het jaar, dat was ook merkbaar in Kabouterdorp WELTEVREE. Er was door het bestuur besloten een jaar overzicht te maken, dat aan alle kabouterbewoners aangeboden zou worden.  Uren lang was over van alles gesproken, er was ook zo veel gebeurd in het één jarig bestaan van het dorp. Het begon met de tuinen, vijvers, dieren, de kinder boerderij, de winkeltjes, het circus en vele andere dingen. Ze waren er moe van geworden.

Koning Baardje had alles herbeleefd in zijn dromen van de afgelopen nacht met als hoogtepunt het in zijn armen houden van zijn achter kleinkind XAVIER.

Wat een koppie, wat een oogjes, wat een mondje, wat een handjes en met zijn fijn gevormde voetjes trappelde hij  innig tevreden op en neer.  

 

 

In zijn droom kwam daarna het kerstfeest in de circus tent aan de beurt dat kwam zeker door het kindje in de kribbe die er ook zo vredig bij lag. Baardje droomde verder over de dag van de Kerstster,  toen alle bewoners  zo’n plant met volle rode kleur  hadden gekregen, met op het bijgaande kaartje de tekst: ‘Dit is een symbool voor liefde en geluk!’ Er gebeurde die nacht nog vele andere voorvallen in zijn dromen, toen was hij onrustig wakker geworden, knipte het nachtlampje aan en zag  dat de hond Kees en poes Rosalientje aan zijn voeteneind zaten. ‘Wat is er aan de hand?’ vroeg Baardje. ‘U maakte rare geluiden in uw slaap.’ ‘Ja, ik slaap een beetje onrustig en droom veel, maar het is goed, ’Welterusten.’ Het lampje ging uit en even later droomde hij verder. Nu ging het over wat hij op de televisie gezien had. De PAUS, Bisschop van Rome sprak de woorden URBI ET ORBI uit (voor stad en wereld). Alles was prachtig versierd en overal waren bloemen en planten geplaatst  als geschenk uit Nederland.

Je zag de Paus met een paar in rok geklede heren en de hel verlichte Sint Pieters kerk. Hij gaf de zegen en groette in vele talen, tegen Nederland zei hij: dank u voor die bloemen en speciaal kabouterdorp ‘WELTEVREE’ voor die poinsettia’s (kersterren).
Er werd op de deur geklopt, Baardje schrok wakker, het was butler Joost die zei : opstaan heer, uw ontbijt staat klaar.’ Even later zaten ze gezamenlijk gezellig in de keuken.

Joost was al weer opgestaan en begon op te ruimen. ‘Wat ben je onrustig van morgen’ zei Baardje. ‘Ja, over een half uur komen Wijsneus en Klaasje om de balans op te maken en het jaar overzicht te schrijven.’ Ik zal de koffie op uw kantoor serveren, dan kunnen we gelijk beginnen.

Er werd op het keukenraam geklopt en daar waren ze de beiden kaboutertjes. Joost liet ze binnen en hielp de oude kabouter Wijsneus uit zijn cape. ‘ Willen

jullie mij volgen?’  Met zijn allen zaten ze

even later op het warme kantoor van koning Baardje.

 

 

Joost nam het woord, ‘we maken een beknot overzichtje over het ontstaan van ons dorp.’ ‘ In het voorjaar van dit jaar is het begonnen met drie kaboutertjes die van Amsterdam naar de Haarlemmermeer verhuisden.’ ‘In een sneltrein vaart is het park met boerderij, huisjes en winkeltjes

ontstaan.’ Een schooltje en circus waren de laatste ontwikkelingen. We hebben een kabouter koning gekozen en we voelen ons tevreden en blij.’ Er werden nog meer dingen aan toegevoegd en ieder een lang en gelukkig leven toegewenst.’

Kabouter Wijsneus stak zijn wijsvinger op

En zei: We kunnen met deze brief ook gelijk iedere dorpeling uitnodigen om gezamenlijk oudejaars avond te vieren.’

We komen op 31 december om 10 uur in de avond in de poffertjes kraam van Margrietje die ons met haar medewerkers gaat verwennen met oliebollen, appelflappen, en een drankje.’ De muziek

komt van "de GYPSY’S  met kabouter Pluk op basgitaar en oortje drums.

Er mag geen vuurwerk worden afgestoken in verband met de dieren en brand gevaar.  Om 12 uur  gaan we op een gezellige manier het nieuwe jaar in.

Het briefje werd geprint en door een paar werkkabouters bezorgd.

Voor iedereen een gezond en goed nieuwjaar toegewenst, namens het bestuur van kabouterdorp ‘WELTEVREE.’