Tomatensoep


VERSE TOMATENSOEP

 Luister goed!
Zag dit heerlijke recept....

 

 

 

 
 

10 Tomaten (of meer)
1 Grote ui (in kleine stukjes)
Verse soepgroenten
1 Potje kippenbouillon + kip
100 Gram gehakt (voor balletjes)
2 Bouillonblokjes
2 Laurierbladeren
Van te voren de soepgroenten,
even apart koken.
De ui schijfjes smoren in de boter
Tomaten ontvellen (heet en koud water)
Héél klein snijden en samen met de uien
Ongeveer 15 minuten laten smoren,
Bouillonblokjes toevoegen + wat
aangemaakte ma´zena er bij om te binden
Dan even laten door sudderen. 2 liter
water erbij doen met de laurierbladeren,
peper en de soepgroenten, dan zachtjes
laten doorkoken. Op het laatste moment
de balletjes en vermicelli er bij.
Op smaak maken met een scheut
tomaten ketshup of worcestersaus.